Historic

Wirtmann az öregúrral győzött

Idei harmadik győzelmét aratta Wirtmann Ferenc és Kerekes Joti az Országos Historic Rallybajnokságban, a Nyíregyháza Rallyn. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros ezzel a historic abszolút értékelésben és a D csoportban is megszerezte a bajnoki címet.

„Problémamentes, jó versenyünk volt – mondta Wirtmann Ferenc. – Az első gyorsaságit elspóroltuk. A Rabócsiringen én valahogy nem látom a pályát, kétszer is neki akartam menni valaminek, úgyhogy jobbnak láttam, óvatosnak lenni.

A szakasz céljában Benító főmérnökúr meg is kérdezte, hogy nem jó a váltónk? Ezért nem kapcsoltam fel?

Másnap már neki is tetszett, ahogy mentünk.

A tavalyi kiesésünk után idén 15 colos kerekekkel készültünk, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. Ezek a gumik ugyan lassabbak voltak és féktávon sem fogtak olyan jól, mint a 13-as kerékre szereltek, viszont minden kibírtak. Az autó alja egyszer sem ért le, nem hagytuk el a kipufogót, bármilyen kövön átmehettünk, nem kaptunk defektet.

Kicsit szériaautós lett tőle az Escort, amolyan komfortos öregúr módjára viselkedett, nem volt pattogós méregzsák, mint a 13-as kerekeken, de a Nyíregyháza Rallyn pont erre volt szükségünk.

A győzelmünkkel megszereztük mind a két bajnoki címet. Abszolútban Hoffer Zsolti volt a legnagyobb ellenfelünk, D csoportban pedig Kreicsi Bálint. Mind a ketten nagyon jókezű sofőrök. Miután az év elején mi egy defekttel kezdtünk, nagyon kellett kapaszkodnom, hogy utolérjem őket a bajnokságban.

De mindenképpen meg kell említenem Zsírpapát is, aki minden versenyen megfenyegetett minket, hogy a következő szakaszon elver a VFTS-sel. Nagyon jó volt ilyen ellenfelek ellen versenyezni, remélem, még sokszor tehetjük ezt.

Köszönöm a szervizcsapatomnak, Benító főmérnökúrnak a munkáját és mindenkinek, aki ebben a nehéz évben lehetővé tette, hogy versenyezzünk, a szurkolóknak, hogy kitartottak a rally mellett.

Lassan pedig kezdhetünk készülni a következő szezonra.”

Érdemes elolvasni

2021-es magyar versenynaptár tervezet és fontos információk

Hund Gábor

Embert próbáló verseny volt

Hund Gábor

Wirtmann nagy kerékkel készül a döntőre

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató