WRC

WRC 2021: 12 verseny, köztük a Horvát Rallyval

A Motorsport Világtanács (WMSC) pénteken közzétette a 2021-es WRC szezon naptárját, melyben helyet kapott a Horvát Rally is. A szezon 75%-a Európában zajlik majd.

 
A jövő évi WRC naptár első két versenyét már ismertük eddig is: január 21-24. között a Montét, míg február 11-14. között a Svéd Rallyt rendezik.
 
A harmadik versenyre valószínűleg nagyon sok magyar szurkoló, és remélhetőleg versenyző is el fog látogatni, ugyanis április 22-25. között a Horvát Rally debütál WRC helyszínként.
 
A déli szomszédaink versenyét a portugál és szardíniai helyszínek követik, majd július végén a kenyai Szafari Rally, majd júliusban Észtország, augusztus legelején pedig Finnország következik.
 
Augusztus közepére került a Brit Rally, melyet biztosan nem Walesben tartanak. A szervezők ezt a versenyt Észak-Írországba szeretnék vinni.
 
Szeptember közepén tér vissza a tavaly nagy sikert aratott Chile Rally, míg a szezon az októberi Spanyol Rallyval, valamint a novemberi Japán Rallyval zárul.
 
A naptárban szereplő versenyek közül pedig, ha valamelyik még sem kerülne megrendezésre, akkor beugró versenyként szerepel Törökország, Lettország, Belgium, Argentína, Görögország, és a Monza Rally.
 
2021-es WRC naptár
Január 21-24. Monte-Carlo Rally
Február 11-14. Svéd Rally
Április 22-25 Horvát Rally
Május 20-23 Portugál Rally
Június 3-6. Szardínia Rally
Június 24-27. Szafari Rally
Július 15-18. Észt Rally
Július 29-Augusztus 1. Finn Rally
Augusztus 19-22. Brit Rally
Szeptember 9-12. Chile Rally
Október 14-17. Spanyol Rally
November 11-14. Japán Rally

Érdemes elolvasni

Itt Oliver Solberg nyert!

Hund Gábor

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Tuohino balesetet szenvedett egy csúszós szakaszon, de nem a versenypályán

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató