Rally Café Magazin
Ajánlott WRC

Evans és nem Ogier Mäkinen kiszemeltje

Elfyn Evans mentheti meg a Toyotát jövőre, legalábbis finn lapértesülések szerint Tommi Mäkinen a walesi versenyzőben látja a lehetőségét, hogy újabb egyéni világbajnoki címet szerezzen a japán márkának.

A Toyotát leginkább Ogier-vel hozták összefüggésbe és amíg nincs hivatalos bejelentés, addig nem lehetünk biztosak a francia jövőjével kapcsolatban.

Tommi Mäkinen azonban úgy nyilatkozott, hogy tiszteletben tartja a meglévő szerződéseket. Bár ezúttal sem árult el neveket, bennfentes források úgy vélik, hogy Elfyn Evans a finn szakember kiszemeltje.

Evans teljes rally-világbajnoki pályafutását az M-Sport színeiben töltötte, velük szerezte meg 2016-ban első vb-futamgyőzelmét, és az idén is kétszer végzett a dobogón. A Finn Rally előtti észt versenyen egy ugrató után megsérült, emiatt három versenyt kihagyott. Az utóbbi két versenyen ötödik és hatodik helyet szerzett.

Sokak szerint ennél sokkal többre képes és a források azt is kiemelik, hogy bár az M-Sportnál is első számú versenyző, a Yaris WRC jelenleg jobbnak tűnik a Fiesta WRC-nél.

Elfyn Evans

Érdemes elolvasni

A WRC csapatok kiosztják élelmiszereiket

Hund Gábor

Loubet WRC2 bajnok, Kajetanowicz második

Mihályi Csaba

Törölték az Ausztrál Rallyt – a Hyundai világbajnok

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató