Rally Café Magazin
Mihályi Csaba blogja Rally WRC

Ki nyeri a Montét?

Egy kedves barátom rendszerint váratlan kérdésekkel támad le. Legutóbb azzal, hogy na, szerinted ki nyeri a Montét?

Vettem egy nagy levegőt, de még mielőtt rávágtam volna a legkézenfekvőbb, tuti választ, elgondolkoztam, mi is a legkézenfekvőbb?

Ogier. Ki más? Annál is inkább, mert az elmúlt öt évben ő nyerte a versenyt, ráadásul gyakorlatilag a gyorsaságik mellett nőtt fel, ki ismerné nála jobban a Montét? Igaz, új autóval, Citroënnel versenyez az idén, de ha Loeb tavaly meg tudta nyeri a C3 WRC-vel a Catalunya Ralit, akkor Ogier is képes lehet vele győzni a Montén.

Loeb. Hát igen, ne felejtsük el, hogy ő nyolcszor nyerte meg a Monte-Carlo Ralit és kétszer volt második rajta. Bár azon a kettőn is ő volt a leggyorsabb, egyszer két perc büntetést kapott, mert a reggeli helyett az esti szervizben cseréltek kereket az autóján, egyszer pedig beesett és a szuperralival járó öt perc büntetés ellenére is második helyen ért célba. Ha valaki tudja, hogyan kell megnyerni a Montét, akkor ő az.

Neuville. Vezette már a Montét, tehát a tudása és a tempója is megvan hozzá, ráadásul Ogier-vel és Loebbel ellentétben nem váltott márkát az idén, tehát a tapasztalata is megvan a Hyundaijal. Négy vb. második helyezés után egyértelműen a világbajnoki címért száll harcba, ehhez pedig a legjobb kezdés egy győzelem lenne a Montén.

Tänak. A hercegségben még nem nyert, de a tavalyi szezon második felében mindenkinél gyorsabb volt. Teljesen mindegy, hogy milyen talaj van a Toyota Yaris WRC-je alatt, Ott mindenhol brutálisan gyors, és szerintem a fent említett három versenyző minden rutinjára, fortéjára és tapasztalatára szükség lesz, ha meg akarják akadályozni az észt győzelmét.

Meeke. A sötét ló. Nagy kérdés, hogy a Yaris mennyire jön be neki, ha tényleg annyira, mint ahogyan a tesztek után állította, simán győzelmi esélyei lesznek a Montén. Ne felejtsük el, hogy a Citroënnel is megszorongatta már itt Ogier-t, úgyhogy a tempója mindenképpen megvan hozzá és micsoda belépő lenne a Toyotánál egy győzelem. Igaz, ehhez célba is kell érnie.

Más? A Montén bármi megtörténhet, még az is, hogy nem az esélyes nyer, bár erre az elmúlt évek Loeb, majd Ogier uralma rácáfolt. Kicsi az esélye annak, hogy a fent említett öt versenyzőn kívül bárki az első hely közelébe kerüljön, de ért már minket meglepetés a vb-n nem is egyszer.

 

[totalpoll id=”15730″ fragment=”results”]

Érdemes elolvasni

Változás a Svéd Rallyn

Hund Gábor

Az idei legjobb eredményük

Hund Gábor

Kovács Antal nyerte a Porec Rallyt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató