Rally Café Magazin
WRC

Meglepő kéréssel fordult a Toyota az FIA-hoz

A Toyota Gazoo Racing meglepő kéréssel fordult az FIA-hoz. A Tommi Makinen vezette csapat 2021-re szeretné kifejleszteni a Toyota Yaris R5-öt, mégpedig 3 hengeres motorral!
 
Igen nagy meglepetést okozott a Toyota, miután kiderült, hogy a 2021-re tervezett Yaris R5 háromhengeres motorral lenne felszerelve. Erre a szabályok jelenleg nem adnak lehetőséget, de a gépjárműiparban és az R2-es autóknál is ilyen motorok vannak.
 
“Még tanulmányozzuk ezt a megoldást, de kéréssel fordultunk az FIA felé, hogy az R5-ös autónkba 1.6-os háromhengeres motort tehessünk majd. A Toyota új generációs autói mind háromhengeres motorral készülnek. Ahhoz, hogy ilyen motorral szereljük fel a Yaris R5-öt is, az FIA-nak szabályt kellene módosítani. Erről még nem született döntés. Több márka is gondolkozik a háromhengeres rally autók építésén. Az R5-ös modellek az utcai modelleken alapszanak. Egy szabályváltoztatással akár több gyártót is meglehetne győzni az R5-ös autókészítésről.” – mondta Tommi Makinen, a Toyota Gazoo Racing WRC csapatvezetője a TodoRacing magazinnak.

Érdemes elolvasni

Latvala: Egy versenyen biztosan indulok 2020-ban is

Hund Gábor

Így ünnepelte a Hyundai a vb címet

Hund Gábor

Adományokat osztottak a WRC versenyzői

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató