Rally Café Magazin
WRC

Solberg nyert, Loubet vezet

Petter Solberg győzelemmel tért vissza a WRC2 mezőnyébe a tavalyi Spanyol Rally után Walesben, a sorozat éllovasa a versenyt követően Pierre-Louis Loubet lett.

 
Nagy csatát hozott a WRC2 versenye Walesben, melyet Petter Solberg és Pierre-Louis Loubet vívott egészen a célig.
A 2003-as rally világbajnok Solberg nyerte az első szakaszt, majd Pierre-Louis Loubet vette át a vezetést péntek reggel, és előnyét a nap végére 35.7 másodpercre növelte Solberg előtt.
 
Loubet tartani tudta egészen a szombati negyedik szakaszig a vezető helyet, Petter Solberg azonban folyamatosan közeledve ekkor ismét az élre állt. a nap következő két szakaszán felváltva hol a norvég, hol a francia versenyző vezette a kategóriát, a napot végül Solberg zárta az élen 12.5 másodperc előnnyel.
 
Vasárnap Petter Solberg már nem engedve ki kezéből az irányítást megnyerte a WRC2 walesi futamát 18.8 másodperc előnnyel Pierre-Louis Loubet előtt. A harmadik helyen a francia Adrien Fourmaux zárt 2:50 perc hátránnyal.
 
A bajnokságban második helyével Loubet vette át a vezetést, előnye 6 pont a most hetedik helyen záró mexikói Benito Guerra előtt, míg a harmadik helyen Kajetan Kajetanowicz és Nikolay Gryazin áll egyaránt 8 pont hátránnyal.
Kajto a verseny harmadik szakaszán három defektet szedett össze, majd szombat délben is ki kellett állnia, így ma a kategória 12. helyét tudta megszerezni.
Nikolay Gryazin a WRC2-n kívül indult Walesben és az RC2-es kategória 5. helyén zárt.
 
A WRC2-ben állt rajthoz első WRC futamán Oliver Solberg is, Petter Solberg fia. A 18 éves versenyzőnek nem alakult jól a debütálás, hiszen az első szakaszon a párásodó szévédő miatt vesztett időt, majd pénteken az első szakaszon baleset miatt állt ki. Szombaton visszatért, de a harmadik szakaszon ismét ki kellett állnia, míg vasárnap az utolsó előtti szakaszon felborult és kiesett. Oliver amikor versenyben volt, akkor megmutatta gyorsaságát és négy szakaszt is nyert.

Érdemes elolvasni

Változás a Svéd Rallyn

Hund Gábor

Komolyan fejleszt a Citroen

Hund Gábor

A Citroën lenyomja a Toyotát – VIDEÓ

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató