Rally Café Magazin
WRC

Tanak nem aggódik

Ott Tanak a WRC pontversenyének éllovasa nem aggódik, mert a Török Rally után előnye a felére csökkent. Az észt toyotás továbbra is magabiztosan néz a szezon utolsó három versenyére.

Ott Tanak műszaki hiba miatt csupán 5 pontot tudott szerezni Törökországban, így korábbi 33 pontos előnye 17 pontra csökkent Sébastien Ogier előtt, míg Thierry Neuville hátránya 30 pont.

Az észt versenyző azonban őrzi magabiztosságát.

“Remélhetőleg a nehéz versenyeken már túl vagyunk.

Az utolsó három versenyen a múltban erősen tudtunk szerepelni. A Török Rallyn nem számítottunk rá, hogy mi leszünk a leggyorsabbak, de ha nincs a műszaki hiba, még mindig több pontot szerzünk, mint így.” – mondta Tanak.

A népszerű versenyző jövőjével kapcsolatban sokan foglalkoztak Törökországban, de Tanak ragaszkodik hozzá, hogy csak az utolsó három versennyel foglalkozik és nem a 2021-es évvel.

“Egész szezonban a bajnokságra koncentráltam és ez nem fog változni. Szeretnénk, ha tökéletesen zárulna az év, még ha nehéz is lesz megnyerni a világbajnoki címet.

A háttérben dolgoznak velem olyan emberek, akik a jövőmmel kapcsolatban teszik a dolgukat.

Igazából ezzel kapcsolatban nincs is sok tennivalónk. A háttérben dolgozók tudják, hogy mit szeretnék én pedig csak Wales-el foglalkozok.” – tette hozzá Ott Tanak.

Érdemes elolvasni

Változás a Svéd Rallyn

Hund Gábor

Komolyan fejleszt a Citroen

Hund Gábor

A Citroën lenyomja a Toyotát – VIDEÓ

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató