WRX

WRX: Bakkerud nyert, Szabó elődöntős – VIDEO

Három év után aratott győzelmet Andrea Bakkerud a rallycross világbajnokság kanadai futamán Trois Rivieres-ben. Timmy Hansen az előfutamok során ütközött és nem jutott döntőbe, így a bajnokság három futammal a vége előtt újra nyitott. Szabó Krisztián a hétvége 10. helyét szerezte meg, amivel a vb. 11. helyén áll.

Drámaian alakult a rallycross világbajnokság hetedik futama, Kanadában. Szabó Krisz a 12., a 7. és a 10. helyeket szerezte meg az első három előfutamban és nagyon kellett szurkolni, hogy a negyedik előfutam során elegendő pontot gyűjtsön a döntőbe jutáshoz.

Ezt egy igencsak harcos futamban végül megszerezte: (25 percnél rajtol Szabó Krisz, 39 percnél van Timmy Hansen ütközése)

Az elődöntőben pedig az ötödik helyen végzett, ezzel a hétvége 10. legeredményesebb versenyzője lett.

„Tizedik helyen zártam a kanadai versenyhétvégét, örülök, hogy újra az elődöntőben versenyezhettem, pozitívan várom a következő versenyeket!

– mondta Krisz. – Gratulálok Andreasnak a győzelemhez! Köszönöm a szurkolást, találkozunk négy hét múlva Franciaországban!“ 

Ami Krisznek szerencsét és az előfutamok során a 12. helyet jelentette, az Timmy Hansennek végzetes volt. Az utolsó előfutamban egy kaotikus koccanássorozatba keveredett, elszakadt a kormányösszekötője és végül a 13. helyen végzett, vagyis nem jutott döntőbe.

Ezt ellenfelei kihasználták, a döntőt Bakkerud nyerte, Baumanis és Timerzyanov előtt. Bakkerud ezzel a 2016-os a szezonzáró argentin futam óta az első győzelmét aratta. Kevin Hansen szintén döntőbe jutott, de miután felrakta Anton Marklundot a palánkra, az utolsó helyre sorolták.

A döntő:

Ennek ellenére megőrizte első helyét a világbajnokságon, amelynek sorrendje:

  1. Kevin Hansen 143
  2. Andreas Bakkerud 138
  3. Timmy Hansen 129

Érdemes elolvasni

Ez történt 2020-ban – November

Hund Gábor

Ez történt 2020-ban – Május

Hund Gábor

Volkswagen Motorsport: Vége

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató