WTCR 2019: Új helyszín, egyszerűbb pontozás

A WTCR második szezonja egy új helyszínnel, Sepanggal bővül és új pontozási rendszert is bevezetnek. A szezon 10 hétvégéjén 30 futamot rendeznek, melyek közül az egyik éjszakai időpontban rajtol.

A FIA Motorsport Világtanács szerdai Szentpétervári ülésén elfogadták a WTCR 2019-es naptárát, melyben az utolsó helyszín a maláj Sepang lesz.

Jövőre marad a három verseny egy hétvégén, azonban az egyik futamot éjszakai időpontban, sötétben rendeznek meg.

A jövő évi szezon április 7-én rajtol Marrakechben, Marokkóban, majd három héttel később a mezőny a Hungaroringre érkezik, két héttel később pedig már Szlovákiában méri össze erejét a mezőny.

Május közepén rendezik a holland versenyt Zandvoortban, majd egy hónap szünet után június 22-én kerül sor a német futamra a Nordschleifén, két héttel később pedig már Portugáliában lesz látható a WTCR mezőny.

A nyári szünetet követően, szeptember közepén Kína, majd másfél hónap szünet után Japán, újabb három hét szünet után Makaó következik.

A maláj futam pedig még pontos időpont nélkül szerepel a naptárban.

Jövőre változik a pontrendszer is, amit követően az első 15 helyezett kap pontot minden versenyen 25-20-16-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 elosztásban. Már az első verseny előtti kvalifikáción is díjazzák az első öt helyezettet pontokkal, amit idén csak a Q3-ban működött.

A 2019-es szezonban Michelisz Norbert marad a Hyundai csapatában, ahol az idei világbajnok Gabriele Tarquini mellett Nicky Catsburg és Augosto Farfus lesz a csapattársa.

Szavazás

Ti mire szavaznátok 2022-től?

Közelgő események

 • csü
  07
  Már
  2019

  WRC: Mexikó Rali

 • szo
  16
  Már
  2019

  WEC: Sebringi 1500 mérföldes verseny

 • vas
  17
  Már
  2019

  F1: Ausztrália