WRC

Wydaeghe így élte meg első WRC-s futamát

Martijn Wydaeghe első WRC-s futamán állt rajthoz, és azt azonnal dobogón is zárta Thierry Neuville társaként. A belga navigátor most megosztotta a sajtóval első WRC-vel gyűjtött élményeit.

 
“Nagyon nem számítottam arra, hogy Thierry Neuville mellett indulhatok a Montén. – mondta Martijn Wydaeghe. Ennél nagyobb meglepetés már csak az volt, hogy dobogón zártunk. Mindenki azt mondja, hogy mennyire nehéz dolgom volt, de szerintem Thierrynek még nehezebb volt. Egy évtizede ment egy navigátorral, meg voltak a szokásaik, aztán egy Monte nehézségű versenyen új navigátorral kellett indulnia. Igyekeztünk minél előbb összeszokni, és mindent a lehető leghamarabb a helyére tenni. A verseny nagyon nehéz volt, de még így is nagyon jól szórakoztam és élveztem minden percet.”
 
Thierry kevesebb mint egy héttel a Monte előtt kereste meg Martijnt, a belga navigátor pedig nem tudott nemet mondani egy ilyen felkérésre.
 
“Természetesen nagyon meglepődtem a felkérésen, de egy percig sem haboztam a válasszal. Ugyanakkor tudtam, hogy ez egy nagyon komoly feladat lesz, ezért óvatosnak kellett lenni. A Hyundai teljes támogatásával sikerült gyorsan mindent megoldani, ami egy versenyt előtt feladat.”
 
Jövő héten pedig már az Arctic Rallyn kell navigálnia.
 
“Elég nehéz versenyre számítok. Szinte mindenkinek új lesz a verseny Úgy tűnik, hogy nagyon jók a körülmények és nagyon magas átlagsebességű szakaszok lesznek. Egy kényelmesebb felkészüléssel és verseny előtti teszttel készen érzem magam a versenyre. Igyekezni fogunk, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük magunknak és a csapatnak is.”

Érdemes elolvasni

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Tuohino balesetet szenvedett egy csúszós szakaszon, de nem a versenypályán

Hund Gábor

“Szükség van a 19-20 éves fegyverekre”

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató