ORB Sajtóanyag

Zachár Máté dobogón zárta első Mikulás Rallye-ját

Sikeresen teljesítette élete első Mikulás Rallye-ját a Zachár Máté – Zachár László páros, akik a meghívásos mezőny H6-os kategóriájának a harmadik helyét szerezték meg.

A páros az idei évben Rallye3-as versenyeken indult, a Mikulás Rallye-n még soha nem mentek, de murvát sem látott még a Ladájuk. 

„Ez volt az első murvás versenyünk, amin nagyon jól éreztük magunkat. Erdélyi Gyuri barátomtól kaptunk Pirelli gumikat, amik nagyon jól működtek ezen a talajon” – kezdte a beszélgetés Zachár Máté.

Hallottak rémtörténeteket a lőtér ugratóiról, ezért ott spóroltak is, ám az egyik megtréfálta őket és sikerült lekoncolniuk a Lada elejét. Több alkatrész is megsérült, de improvizáltak, többször is szereltek, hogy be tudják fejezni a versenyt.

„Műszaki hibákból nem volt hiány, mert a kislőtéri nagyugratót elmértem, orra estünk. A hűtőventilátor és kipufogó is megsérült, de a gyorsasági szakasz után Lacival etapon orvosoltuk a nagyobb problémákat. A becsapódásnál a generátor is kapott egy pofont, ennek hatását az utolsó gyorsaságin megtapasztaltuk, a szakasz két harmadánál ledobta az ékszíjat, de ezt is sikerült megoldanunk” – folytatta Máté.

Sikeresen célba értek és a kategória társak szenvedése és a a kitartásuk meghozta az eredményét.

„Nagyon örülünk a harmadik hely megszerzésének, igazából szerencsénk volt, mert a kategória társak is szenvedtek. Boldogok vagyon és talán el tudunk indulni a Szilveszter Rallye-n is, hogy megkoronázzuk az évünket” – zárta a beszélgetést Zachár Máté.

Köszönjük Partnereinknek a segítséget!

Sári Péter

Érdemes elolvasni

Kell egy kis idő, hogy megfelelő legyen a sebességünk

Hund Gábor

Türelmesnek kell lennünk

Hund Gábor

Kicsit izgulok, kicsit tartok a versenytől, de már nagyon várom

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.