ORB Rally

Zalaegerszeg Rally: új verseny, új pályákon

Vadonatúj verseny került az idei Országos Rally Bajnokság naptárába, a Zalaegerszeg Rally, amelyet a promóter ígérete szerint tempós, murvás pályákon rendeznek, a szuperspeciálnak pedig Európa egyik legmodernebb autós tesztpályája, a Zalazone adhat otthont.

A tavalyi sikeres magyar Eb-futam után a Truck Race Promotion (TRP) újabb ORB-futam promóteri munkájába vágta a fejszéjét és Zalaegerszeg központtal rendeznek versenyt augusztus 7-e és 9-e között.

„Szerettünk volna új helyszínen, új pályákon versenyt rendezni, – mondta Őry Tamás a TRP képviselője. – Nem a Szombathely Rallyt akarjuk újra megrendezni, hanem egy teljesen új versenyt, gyors murvás szakaszokkal, amire akár külföldi  versenyzőket is meg tudunk hívni.

Zalaegerszeg város és a polgármester úr is maximális támogatásáról biztosított minket, legalább három évben gondolkozunk, de bízunk benne, hogy hosszabb távon lehetünk része a rally 1, az ORC és a rally 2 bajnokságának.

A promóteri feladatokat mi látjuk el, a sportszakmai részt Markó Tibor rakta össze. A Rally Sport Bizottság kérésére a Laroco lesz a hivatalos rendező, de a sportszakmai munkát ugyanúgy Markó fogja végezni.

A pályákról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de a verseny központja és a szervizpark is megvan már. Nagyon látványos szuperspeciált szeretnénk rendezni a Zalazone-on, ami Európa egyik legmodernebb tesztpályája, Zalaegerszeg méltán nagy büszkesége.

A szurkolók számára ugyanúgy szeretnénk nézői pontokat kialakítani, ahogyan azt a Rally Hungaryn tettük.

A versenyzők részéről már most nagy az érdeklődés, szeretnénk külföldieket is megnyerni és nagyon bízom benne, hogy minden szurkolónak felejthetetlen élményt fog nyújtani a Zalaegerszeg Rally.“

Érdemes elolvasni

Koltai Tibor és Szabó Balázs beesése Egerben – Best of onboard

Hund Gábor

Angyalfiék kalandos kétkerekezése Miskolcon – Best of onboard

Hund Gábor

Miskolc Rally 2020 nevezési lista

Hund Gábor