Mitropa Kupa Rally

Zárt kapus rallyn indulnak a magyarok

Július első hétvégéjén a Rally del Casentinoval indul újra a rallysport Olaszországban, melyen magyar indulók is lesznek, azonban nézők nem mehetnek a rendezvényre.

 
Július 3-4 között rendezik Bibbiena központtal az olasz Rally del Casentinot, mely az első rally verseny lesz a járvány kitörése után Olaszországban és melyen Merencsics Árpád és Béres “Unicum” Attila is rajthoz áll.
 
A rendezőknek nehéz döntést kellett hozniuk, ugyanis a nézőket a verseny minden pontjáról kénytelenek kitiltani.
 
“Ha szeretik a szurkolók a rallyt és ezt a rendezvényt, akkor meg kell érteniük, hogy jelen helyzetben nézők nem lehetnek a rendezvényen sem a rajtnál, sem a szervizparkban, sem a szakaszokon és a célnál sem. – mondta Loriano Norcini, a verseny szervezőjének igazgatója. Forradalmi intézkedéseket kellett hoznunk, amivel alkalmazkodunk a szigorú szabályokhoz. A rajt és a cél hely is máshol lesz kialakítva, a szervizpark pedig körbe lesz kerítve és le lesz zárva. Azok, akik szeretik a sportunkat meg kell érteniük, hogy most nem lehetnek nézők jelen.”
 
Svédországban két héttel ezelőtt ugyancsak zárt kapus versenyként rendezték meg a Rally Sweden Lockdown-t, azonban az ottani 5 kilométeres szakasz lezárása sokkal inkább megoldható volt.
 
A Rally del Casentinon három szakaszt kell majd kétszer teljesíteni július 4-én, a versenytáv 99.84 km lesz. Az olasz verseny eredetileg szerepelt a már törölt Mitropa Kupa naptárában is. A magyar párossal hamarosan egy verseny előzetest is közlünk.

Érdemes elolvasni

Idén is lesz ERC mezőny a Rally Hungaryn

Hund Gábor

Azok a fránya lassítók…

Vörös Gergely

Vissza a jövőbe!

Vörös Gergely

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!