Gyorsasági

ZENGŐÉK GYÁRI TÁMOGATÁSSAL INDULNAK A PURE ETCR-SOROZATON

Ott lesznek a frissen kiírt Pure ETCR-sorozat első szezonjának mezőnyében a Zengő Motorsport Cuprái, a magyar istálló nagy célokkal vág neki az elektromos túraautó-sorozatnak.

A Zengő Motorsport minden újítás mögé odaáll! Egyértelmű volt, hogy Zengő Zoliék részt szeretnének vállalni a WTCR mellett a túraautó szakág új versenyében, a kizárólag elektromos hajtású versenyautók számára kiírt Pure ETCR-sorozatban is.

Fotó: Pure ETCR

A sorozatban három gyártó vesz részt, Zengőék a Cupra E-Racerrel állnak rajthoz, a spanyol gyártón kívül rajthoz áll még a Hyundai (Veloster N ETCR) és az Alfa Romeo (Giulia ETCR) is. A szabályok a versenyautók számára 300kw folyamatos erőt és maximum 500kw erőt 1200-as fordulaton engedélyeznek, az akksik kapacitása 65kw 800v-on. A versenyautók hátsókerék-meghajtásúak, és egy sebességesek.

Fotó: Pure ETCR

Zengőék izgatottan várják az első versenyeket, a csapat természetesen már összeállt, a pilótákat a következő napokban a MOL Csapat oldalán mutatja majd be a magyar istálló. Annyit elárulhatunk, hogy érdemes lesz figyelni az oldalunk csatornáit.

A sorozat rendkívül érdekes Zengőék számára, hiszen a gyári támogatással rendkívül sokat segítenek a világ autós társadalmának azzal, hogy előre tesztelik a CUPRA bevezetésre szánt technikáját.  Az autók természetesen Zengő zöldek maradnak, de a CUPRA kérésére befedik majd gyári színekkel.

A PURE ETCR PROGRAMJA:

Június 18/20 – Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, Olaszország
Július 9/11 – Motorland Aragón, Spanyolország
Augusztus 6/8 – Copenhagen Historic Grand Prix, Dánia* (függ a pálya átalakításoktól)
Augusztus 21/22 – Hungaroring, Magyarország
Október 15/17 – Inje Speedium, Dél-Korea

 

Forrás: molcsapat.hu

Érdemes elolvasni

Az egyik legtradicionálisabb hazai autóverseny emlékére

Hund Gábor

Pécs Rally3 2021 – Rajtlista

Hund Gábor

Újabb győzelmek

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.