WRC

Zöld jelzést kapott Evans

Az M-Sport walesi pilótájának, Elfyn Evansnek visszatérése elől minden akadály elhárult, ezen a héten pedig már autóba is ülhet.

 
Elfyn Evans még az Észt Rallyn sérült meg egy ugratás után, majd a hátsérülés miatt Finnországban, Németországban és Törökországban sem állhatott rajthoz.
 
Az M-Sport korábban bejelentette, hogy hazai versenyén, Walesben ismét rajthoz állhat. Az orvosok pedig a múlt héten engedélyezték is a versenyzést, így Evans már megkezdte a fizikai felkészülést a három hét múlva sorra kerülő versenyre.
 
“Nem tudtam, hogy Elfyn annyira szereti a PR rendezvényeket, de ezen a héten Greystoke-ban egy ilyen alkalmával ülhet be egy R5-ös Fordba. Az alkalom jó lesz arra, hogy ismét megnézze, hogy miként érzi magát az erőhatásoknak kitéve.” mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója.
 
“Nagyon jó lesz visszatérni, fájdalmas volt a legutóbbi három versenyt kívülről figyelni. Eddig is edzettem, de óvatosnak kellett lennem. Most azonban 100%-ban rendben vagyok, így már komolyabb munkát is végezhetek. Már alig várom, hogy ismét versenyautóba ülhessek.” – mondta Elfyn Evans.
 
A walesi pilóta a három kihagyott verseny miatt a negyedikről a kilencedik helyre esett a világbajnokságon, jelenleg 16 pontra van a negyedik Andreas Mikkelsentől.

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.