Historic Rally

Zsírpapa felment, mint az állat

Vért ivott Zsírpapa a Baranya Kupa előtt, és a mezőny egyetlen igazi – eredeti homologizációnak megfelelő – VFTS-ével időnként űridőt autózott, miközben egyik kalandból a másikba keveredett.

A historic mezőnyben az első gyorsaságin abszolút második, a következő kettőn harmadik időt autózott.

„Köszönjük az oktatást, megértettük“ – mondta Radó István, aki Csoma András navigátoraként egy Ford Escorttal vett részt a versenyen, és akiket Zsírpapa az első gyorsokon megvert. Ez már önmagában komoly és Radót ismerve őszinte elismerés volt.

„Végig szívtuk a versenyt, borzalmas volt, de k*rva jó“

– foglalta össze Zsírpapa a rájellemző tömör szókimondó stílusában.

„Kimentünk az első gyorsra, jól végigszaladtunk rajta, de hallom, hogy valami hülye hangja van a kocsinak. A szerviz előtt, amikor álltunk a sorban, mondom megnézem már a hátulját, megrángattam és kiesett két tőcsavar… A másik oldalt is megrángattam, ott is kiesett kettő…

Beóvatoskodtunk a szervizparkba, a srácok nekiálltak tőcsavart cserélni. Gondolhatod mennyire örültek neki, szét kell hozzá bontani a teljes hátulját, kértünk kölcsön akkumulátoros flexet, azzal vágtuk ki a tőcsavarokat, mert azok ugye be vannak hegesztve. Persze a szervizidő alatt nem tudtuk megcsinálni, kaptunk 1 perc 30 büntetést.

Gondoltam, jól van, majd másnap ledolgozzuk, reggel Kisvaszaron megint jól végig szaladtunk, Hetvehelyen viszont úgy elkezdett kerregni szegénykémben a difi, hogy azt hittem ott a vége. Legurultunk, Nyárásvölgy előtt gondolkoztam na most mit csináljak? Hát mondom, haza nem megyünk, végig gurultunk óvatosan, beértünk a szervizbe, kicserélték a difit.

Következő kör, Kisvaszar. Hallod, úgy leszakadt az eső, hogy nem láttam semmit. A Zsiguli meg mit csinál az esőben? Pá-rá-sodik. De nem kicsit. Úgy kellett lyukat törölgetnem a szélvédőn, hogy lássak valamit. Szerintem a pályazáró autó is megvert minket.

Hetvehelyen sütött a nap, na mondom, most felmegyek, mint az állat.

Bakonyáig jutottunk, ugyanott, ahol a difi tönkrement, hengerfejes lett a motor és kiálltunk.

De nagyon jó volt versenyezni. Hallod, Csabi amíg jó volt, addig úgy ment a kocsi, hogy el sem hiszed.“

Érdemes elolvasni

Miskolc Rally 2020 nevezési lista

Hund Gábor

Vasárnap 11:00, Salgó összefoglaló a Sport1-en!

Vörös Gergely

Jan Kopecky visszavágásra készül

Hund Gábor